توصیه هایی برای تربیت فرزندان در دوران کروناویروس


توصیه های متخصصان برای کمک به والدین در گذراندن چالش های دوران
همه گیری کروناویروس(کووید ۱۹) زندگی خانوادگی را در سراسر جهان مختل کرده است. تعطیلی مدارس، دورکاری، فاصله اجتماعی برای هرکسی به خصوص والدین موارد زیادی هستند که با آنها کنار بیایند. ما با برنامه تربیت برای سلامت عمری، همکاری کردیم تا به والدین چند توصیه کاربردی برای کنار آمدن با این وضعیت موقتی جدید بدیم.
صحبت کردن درباره کووید۱۹
مایل به صحبت باشید. فرزندانتان چیزهایی شنیده اند. سکوت و رازداری از فرزندانمان محافظت نمی کنند اما صداقت و صراحت چرا. به این فکر کنید که به چه اندازه درک می کنند. شما آنها را از همه بهتر می شناسید.
گشاده رو باشید و گوش کنید.
به فرزندانتان اجازه آزادانه صحبت کردن را بدهید. از آنها سوالهایی صریح بپرسید و ببینید تا چه اندازه در این باره می دانند.
صادق باشید.
همیشه با صداقت به سوالاتشان پاسخ دهید. به سن و سطح درک فرزندتان فکر کنید.
حامی آنها باشید.
ممکن است فرزندتان ترسیده و یا گیج شده باشد. به آنها امکان صحبت در مورد احساساتشان را بدهید و اجازه دهید بدانند که می توانند به شما رجوع کنند.
ندانستن ایرادی ندارد.
ایرادی ندارد که بگویید نمی دانیم اما درباره آن تحقیق می کنیم یا نمی دانیم اما درباره آن فکر می کنیم. از این فرصت برای یادگیری چیز تازه ای به همراه فرزندتان استفاده کنید.
قهرمان، نه تهدیدگر
به آنها توضیح دهید که بیماری کوید ۱۹ ربطی به ظاهر، اصالت و یا زبان ندارد. به فرزندانتان بگویید که ما می توانیم دلسوز بیماران و کسانی که از آنها مراقبت می کنند باشیم. به دنبال داستانهای کسانی باشید که در تلاش برای توقف شیوع بیماری و مراقبت از افراد مریض هستند.
مکالمه را خوشایند به پایان برسانید.
مطمئن شوید که حال فرزندتان خوب است. به آنها یادآور شوید که به آنها اهمیت می دهید و می توانند در هر زمانی با شما صحبت کنند. بعد از آن باهم کاری مفرح انجام دهید.
توصیه هایی برای تربیت فرزندان در دوران کروناویروس (صرف زمان تک به تک)
نمی توانید سر کارتان بروید؟ مدارس بسته شده اند؟ نگران درآمدتان هستید؟ احساس استرس و نگرانی طبیعی است.
تعطیلی مدارس فرصتی برای بهتر کردن روابطمان با کودکان و نوجوانانمان است. صرف زمان یک یه یک مفرح است و هزینه ای ندارد. به فرزندان احساس عشق و امنیت می دهد و به آنها نشان می دهد که بی اهمیت نیستند.زمانی را برای صرف با هریک از فرزندان کنار بگذارید.
این زمان می تواند تنها ۲۰ دقیقه یا بیشتر باشد- مدت آن به خودمان بستگی دارد. می تواند زمان ثابتی باشد تا فرزندان مشتاق آن باشند.
از فرزندتان بپرسید که دوست دارد چه کاری انجام دهد.
انتخاب کردن به تقویت اعتماد به نفسشان کمک می کند. اگر تمایل به انجام کاری دارند که فاصله گذاری اجتماعی اجازه آن را نمی دهد، می توانید از این فرصت برای صحبت با آنها در این مورد استفاده کنید.
ایده هایی برای نوزادان
حالات چهره و صدایشان را تقلید کنید.
آواز بخوانید و با قاشق و کوزه نوازندگی کنید.
فنجان ها را روی هم بچینید.
برایشان داستان بگویید، کتاب بخوانید و یا عکسهایی نشانشان دهید.ایده هایی برای خردسالان
کتاب بخوانید و یا عکس ببینید.
با مداد و یا مدادشمعی نقاشی کنید.
برقصید و یا آواز بخوانید.
باهم کاری از کارهای خانه را انجام دهید- نظافت یا پخت و پز را به بازی تبدیل کنید.
به آنها در انجام تکالیف مدرسه شان کمک کنید.ایده های برای نوجوانان (توصیه هایی برای تربیت فرزندان در دوران کروناویروس )
درباره علایقشان صحبت کنید. مثلا: ورزش، موسیقی، افراد مشهور، دوستانشان و …
باهم غذای مورد علاقه شان را بپزید.
درکنار هم و با موسیقی مورد علاقه شان ورزش کنید.به آنها گوش فرا دهید، به آنها نگاه کنید، تمام توجهتان را به آنها دهید و تفریح کنید.در دوران شیوع کروناویروس مثبت باشید.
مثبت بودن در زمانی که کودکان یا نوجوانان در حال دیوانه کردن ما هستند کار سختی است. ما اغلب به آنها می گوییم ((آن کار را نکن)) اما اگر به آنها دستورالعمل هایی مثبت و جوایزی برای انجام کارها دهیم تمایل بیشتری به انجام کارهایی که ما می گوییم دارند.
رفتاری را که می خواهید ببینید را بیان کنید.
زمانی که از فرزندتان می خواهید کاری انجام دهد از کلمات مثبت استفاده کنید. مثلاً به جای ((اتاق را به هم نریز)) بگویید:( لباس هایت را مرتب کن)
همه چیز در بیان است
داد زدن بر سر فرزندتان تنها شما و او را مضظرب تر و عصبانی تر می کند. با استفاده از نام فرزندتان، توجهش را جلب کنید و با صدایی آرام صحبت کنید.
زمانی که رفتار فرزندتان مناسب است، تحسینش کنید.
کودک یا نوجوانتان را به خاطر اعمال خوبشان تحسین کنید. ممکن است نشانش ندهند اما می بینید که دوباره آن عمل خوب را انجام می دهند. همچنین فرزندانتان را از اینکه به آنها توجه می کنید مطمئن می کند.
واقع بین باشید
آیا فرزندتان می تواند کاری را که از او می خواهید انجام دهد؟ برای کودک یک روز تمام در خانه ساکت ماندن کاری بسیار سخت است اما شاید او بتواند برای ۱۵ دقیقه در طول مکالمه تلفنی شما ساکت باشد.
به نوجوانتان کمک کنید تا در ارتباط باشد
نوجوانان نیاز خاصی به برقراری ارتباط با دوستانشان دارند. به آنها کمک کنید تا از طریق شبکه های اجتماعی و دیگر روش های ارتباط از فاصله ای امن با دوستانشان ارتباط داشته باشند. این هم از کارهایی است که می توانید باهم انجام دهید.
برنامه داشته باشید.
کووید۱۹ کار روزانه و برنامه های خانه و مدرسه را برهم زده است. این هم برای کودکان و نوجوانان و هم برای والدین سخت است. عادت های جدید می توانند کمک کنند.
برنامه ای قابل تغییر اما متداول بریزید.برنامه ای برای خودتان و فرزندانتان بریزید که در کنار اوقاتی برای فعالیت های برنامه ریزی شده شامل اوقات فراغت نیز باشد. این می تواند به فرزندانتان کمک کند تا رفتار بهتری داشته باشند و احساس امنیت بیشتری کنند.
کودکان و نوجوانان می توانند در برنامه ریزی روزانه کمک کنند برای مثال در طرح برنامه ای برای مدرسه. آنها برنامه ای را که خودشان در طرح آن دست داشته اند، بهتر اجرا می کنند.
فعالیت بدنی را در برنامه روزانه تان قرار دهید. این مورد در کنترل سطح استرستان و کودکانی با انرژی زیاد کمک می کند.به فرزندتان درباره فواصل امن آموزش دهید.
اگر در کشورتان بیرون بردن کودکان مانعی ندارد، این کار را انجام دهید.
شما همچنین می توانید نقاشی هایی بکشید تا به مردم نشان دهید. آنها را در بیرون خانه خود نصب کنید تا دیگران آنها را ببینند.
می توانید با صحبت با فرزندتان درباره اینکه چگونه خودتان را سالم نگه می دارید به آنها اطمینان دهید.
به پیشنهادهای آنها گوش دهید و آنها را جدی بگیرید.شستن دستها و بهداشت را مفرح کنید.
آهنگی ۲۰ ثانیه ای برای شستن دستها بسازید.
برای شستن مداوم دستها، فرزندانتان را تحسین کنید و به آنها جایزه بدهید.
یک بازی با چالش کمترین لمس صورت بسازید و جایزه ای برای کمترین عدد در نظر بگیرید.(می توانید دفعات لمس را برای یکدیگر بشمرید)شما نمونه ای برای رفتار فرزندتان هستید.
اگر خودتان فاصله اجتماعی و بهداشت را رعایت کنید و با دیگران و به خصوص افراد مبتلا با دلرحمی رفتار کنید، فرزندانتان نیز از شما یاد می گیرند.
در پایان هرروز زمانی را برای فکر کردن به آن روز اختصاص دهید. به فرزندتان درباره یک کار مثبت یا مفرح که آن روز انجام داده اند بگویید. خودتان را برای کار خوبی که آن روز انجام داده اید تحسین کنید. شما فوق العاده اید !یادگیری از طریق بازی
میلیون ها کودک با تعطیلی مدارس و انزوا در منازلشان مواجه اند. این توصیه درباره یادگیری از طریق بازی است، چیزی که می تواند برای تمام سنین مفرح باشد.
انواع بازی
انواع بسیاری بازی وجود دارند که می توانند مفرح و درعین حال آموزنده باشند.
زبان، اعداد، اشیاء و بازی های نمایشی و موسیقی به کودکان این فرصت را می دهند تا خودشان را در فضایی امن و مفرح بیان کنند.بازی های حرکتی
برای ترانه مورد علاقه فرزندتان حرکات رقصی بسازید. یک نفر حرکتی انجام می دهد و بقیه تقلید می کنند. همه به نوبت پیشرو می شوند.
حرکات صورت، حرکات و صداهای یکدیگر را تقلید کنید. یک نفر به عنوان پیشرو شروع می کند و سپس نوبت دیگران است. این کار را بدون پیشرو نیز امتحان کنید.
رقص منجمد: آهنگی پخش می شود یا شخصی آواز می خواند و همه می رقصند. زمانی که موسیقی قطع می شود همه باید بی حرکت بمانند. نفر آخری که می رقصد داور دور بعد می شود.
رقص حیوانات: مانند رقص منجمد است اما زمانی که موسیقی قطع می شود، نام حیوانی را می گویید و همه باید به آن حیوان تبدیل شوند.داستانگویی
به فرزندتان داستانی از زمان کودکی خودتان بگویید.
از فرزندانتان بخواهید تا برای شما داستان بگویند.
باهم داستان جدیدی بسازید که با روزی روزگاری آغاز می شود؛ هرنفر جمله جدیدی به داستان اضافه می کند.
داستان و یا فیلم مورد علاقه تان را اجرا کنید. کودکان بزرگتر می توانند برای یادگیری مسئولیت پذیری کودکان کوچکتر را کارگردانی کنند.تعویض اشیاء
اشیاء خانگی مانند جارو، طی و یا روسری می توانند محور بازی های مفرح باشند.
شیئی را در وسط اتاق قرار دهید و هرکس که نظری درباره آن دارد به بقیه نشان می دهد که آن شیء چه چیزی می تواند باشد. مثلاً یک جارو می تواند به یک اسب، میکروفون و یا حتی یک گیتار تبدیل شود.بازی های حافظه
نفر اول می گوید ((وقتی قرنطینه به پایان برسد…)) مثلاً به پارک می روم. نفر دوم به جمله نفر اول می افزاید و می گوید وقتی قرنطینه به پایان برسد به پارک می روم و به ملاقات دوستم می روم. هرکس به جمله شخص قبل اضافه می کند و سعی می کند به کارهای مفرحی که بعد از قرنطینه امکان انجامشان فراهم می شود فکر کند.
آوازخوانی
آوازخوانی برای نوزادان به توسعه زبان آنها کمک می کند.
آهنگی بخوانید یا پخش کنید. نفر اولی که آن را درست حدس بزند پیشرو بعدی است.
آهنگی درباره شستن دست ها یا فاصله اجتماعی بسازید و به آن حرکات رقص اضافه کنید.امن نگه داشتن کودکان در دوران کووید ۱۹
کودکان و نوجوانان این دوره زمان بیشتری را در فضای آنلاین سپری می کنند. در ارتباط بودن کمک می کند تاثیر کووید ۱۹ کمتر شود و آنان را به ادامه زندگی تشویق می کند اما در عین حال خطراتی نیز دارد.
خطرات آنلاین
بزرگسالانی که به قصد آزار جنسی کودکان در شبکه های مجازی، شبکه های بازی و شبکه های پیام رسانی فعالیت می کنند.
نوجوانانی که تصاویر نابهنجار خود را منتشر می کنند.
بدرفتاری همسالان و افراد ناآشنا.ترفندهای تکنولوژیک برای محافظت از کودکان در فضای آنلاین
توصیه هایی برای تربیت فرزندان در دوران کروناویروس
راه اندازی محافظت های والدین
روشن کردن جستجوی امن در مرورگر
قراردادن قوانینی سخت گیرانه برای حریم خصوصی در بازی ها و برنامه های آنلاین
پوشاندن وبکم در زمانی که استفاده نمی شودساختن عادات امن آنلاین
کودک یا نوجوان خود را در توافقات خانوادگی بر استفاده مناسب از تکنولوژی شامل کنید.
در خانه خود فضا و زمانی برای عدم استفاده از دستگاه های تکنولوژیک ایجاد کنید.
به کودکانتان نحوه محافظت و نگهداری از اطلاعات خصوصی به خصوص دربرابر افراد ناآشنا را آموزش دهید.
به کودکانتان بیآموزید که چیزی که در فضای آنلاین قرار می گیرد، در فضای آنلاین می ماند.(پیام ها، عکس ها و ویدئو ها)زمانی را با کودکانتان آنلاین صرف کنید
درکنارهم به وبسایت ها، برنامه ها و شبکه های اجتماعی بروید و بازی کنید.
به آنها نحوه گزارش دادن محتوای نامناسب را آموزش دهید.با ارتباط آزاد از کودکانتان محافظت کنید.
به آنها بگویید که اگر در فضای آنلاین چیزی تجربه کردند که آنها را ناراحت کرد و یا ترساند، می توانند با شما صحبت کنند و شما آنها را تنبیه نمی کنید.
متوجه علامات افسردگی باشید. مراقب انزوا، گوشه گیری، ناراحتی، توداری، و فعالیت های وسواس گونه اینترنتی فرزند خود باشید.
از طریق حمایت و تشویق رابطه ای قابل اعتماد و راحت بسازید.
درنظر داشته باشید که هر کودکی متفاوت است و ممکن است از راه های ارتباطی متفاوتی استفاده کنند. برای تنظیم پیامتان با نیاز فرزندتان زمان بگذارید. کودکان با مشکل یادگیری به عنوان مثال نیاز به ارائه اطلاعات در قالبی ساده دارند.هارمونی خانواده در خانه
وقتی خودمان رابطه ای صمیمانه و عاشقانه را به نمایش می گذاریم، فرزندانمان احساس امنیت و محبت بیشتری می کنند. استفاده از لحن مثبت، گوش دادن مداوم، و همدلی به داشتن خانواده ای صمیمی و شاد در طول این دوران استرس زا کمک می کند.
ما برای فرزندانمان الگو هستیم
نحوه صحبت و رفتار ما در برابر دیگران تاثیر بسیاری بر رفتار آنها دارد.
سعی کنید در محیط خانواده با همه از جمله افراد بالغ و کودکان با محبت صحبت کنید.
ارتباط بد بین افراد بالغ در خانه می تواند تاثیری منفی بر فرزندانمان داشته باشد.
هر چه بیشتر به نمایش رابطه ای صمیمی بپردازیم فرزندانمان احساس امنیت و صمیمیت بیشتری می کنند.استفاده از زبان و لحن مثبت تاثیر دارد
به جای کاری که نمی خواهید انجام دهند، کاری را که می خواهید انجام دهند به آنها بگویید. مثلاً به جای ((داد نزن)) بگویید ((لطفا آرام تر صحبت کن)).
تحسین موجب ایجاد حس قدردانی و احساس خوب درباره خود می شود. جملات ساده ای مانند: ((به خاطر تمیز کردن میز ازت ممنونم)) یا ((ممنونم که از نوزاد مراقبت کردی)) می توانند تاثیر بسیاری داشته باشند.کارهای خوشایندی که می توان به در کنارهم به عنوان خانواده انجام داد
اجازه دهید که هرروز یکی از اعضا کاری برای انجام دادن با تمام اعضا انتخاب کند.
راهی برای اختصاص زمانی برای گذراندن با شریک زندگی تان و دیگر اعضای بالغ خانواده بیابید.شنونده ای مداوم و مهربان باشید
زمانی که دیگران با شما صحبت می کنند به آنها گوش دهید.
گشاده رو باشید و به آنها نشان دهید که به آنچه می گویند گوش می دهید.
خلاصه کردن چیزی که شنیده اید قبل از صحبت کردن نیز می تواند کمک کند.مسئولیت را تقسیم کنید.
مراقبت از فرزندان و دیگر اعضای خانواده کار سختی است اما وقتی که مسئولیت ها تقسیم شده باشند ساده تر است.
سعی کنید کارهای خانه، مراقبت از فرزندان و کارهای دیگر را به طور مساوی در بین اعضای خانواده تقسیم کنید.
برنامه ای برای زمان شروع و پایان مسئولیت با دیگر اعضای بالغ خانه بچینید.
کمک خواستن در زمانی که خسته اید و یا استرس دارید مشکلی ندارد و می توانید استراحت کنید.احساس استرس یا عصبانیت می کنید؟
به خودتان استراحتی ۱۰ ثانیه ای بدهید. پنج بار آهسته نفس بکشید. سپس سعی کنید با آرامش بیشتری پاسخ دهید. میلیون ها والدین می گویند که این کار کمک بسیاری می کند.
زمانی که احساس می کنید که جر و بحثی در حال شکل گیری است، اعلام آتش بس کنید و به اتاقی دیگر و یا اگر می توانید به بیرون از خانه برویدتوصیه هایی برای تربیت فرزندان در دوران کروناویروس
آرام بمانید و استرس حاصل از کووید ۱۹ را مدیریت کنید.
این زمان، زمان استرس زایی است. به خودتان برسید و از فرزندانتان حمایت کنید.
شما تنها نیستید
میلیون ها نفر ترس هایی مشابه با ما دارند. شخصی را بیابید که بتوانید با او درباره احساساتتان صحبت کنید. به آنها گوش دهید و از شبکه های اجتماعی که باعث ایجاد استرس در شما می شوند دوری کنید.
استراحت کنید
همه ما گاهی به استراحت نیاز داریم. زمانی که فرزندانتان خوابیده اند کاری مفرح و یا آرام بخش انجام دهید. لیستی از فعالیت های بی ضرری که شما دوست دارید بسازید. شما استحقاقش را دارید.به فرزندانتان گوش کنید
گشاده رو باشید و به فرزندانتان گوش دهید. فرزندانتان برای حمایت و تعلق خاطر به شما نگاه می کنند. هنگامی که فرزندانتان درباره احساساتشان صحبت می کنند به آنها گوش دهید و به آنها احساس راحتی دهید.
توقف کنید
این فعالیتی یک دقیقه ای است که می توانید هر زمان که احساس نگرانی یا استرس می کنید انجام دهید.
قدم اول: آمادگی
موقعیتی راحت برای نشستن پیدا کنید. پاهایتان را صاف روی زمین قرار دهید و دست هایتان را روی ران هایتان.
اگر احساس راحتی می کنید چشم هایتان را ببندید.قدم دوم: فکر، حس، جسم
از خودتان بپرسید که ((الآن به چیزی فکر می کنم؟))
به افکارتان توجه کنید. توجه کنید که مثبت هستند یا منفی؟
به احساساتتان توجه کنید. احساس خوشحالی می کنید یا نه؟
به بدنتان توجه کنید. آیا عضوی درد می کند یا منقبض است؟قدم سوم: روی نفس کشیدنتان تمرکز کنید.
به ورود و خروج نفستان گوش دهید.
می توانید دستتان را بر روی شکمتان قرار دهید و افت و خیز آن را با هر نفس حس کنید.
شاید بخواهید که به خودتان بگویید که ((مشکلی نیست. هرچه که باشد حال من خوب است.))
سپس برای مدتی به نفس کشیدنتان گوش دهید.قدم چهارم: بازگشت
به احساس کل بدنتان توجه کنید.
به صداهای موجود در اتاق گوش دهید.قدم پنجم: انعکاس
به این فکر کنید که آیا اصلا احساس تفاوت می کنید؟
هنگامی که آماده هستید چشمانتان را باز کنید. گشاده رو باشید و به فرزندانتان گوش دهید. فرزندانتان برای حمایت و اطمینان به شما نگاه می کنند. هنگامی که درباره احساساتشان صحبت می کنند به آنها گوش دهید و به آنها احساس راحتی دهید. توقف کردن همچنین می تواند هنگامی که فرزندتان درحال اذیت کردن شماست یا کار اشتباهی انجام داده مفید باشد. حتی کشیدن چند نفس عمیق یا حس کردن کف خانه می تواند تفاوت ایجاد کند. حتی می توانید این کار را با فرزندانتان انجام دهید.رفتار بد
تمام فرزندان بدرفتاری می کنند. این کار هنگامی که کودکان خسته، گرسنه، ترسیده و یا درحال یادگیری استقلال هستند، عادی است و می توانند ما را در زمان قرنطینه دیوانه کنند.
تغییر جهت
رفتار بد کودک را سریعاً شناسایی و آن را با تغییر جهت توجه کودک از آن رفتار بد، با رفتاری خوب جایگزین کنید.
قبل از شروع متوقفش کنید. وقتی بی قرار می شوند می توانید با یک چیز مفرح یا جالب حواسشان را پرت کنید مثلاً بگویید: ((بیا باهم بازی کنیم))از پیامدها کمک بگیرید
پیامدها کمک می کنند به کودکانمان مسئولیت پذیری بیاموزیم. همچنین اجازه تربیت کنترل شده را نیز می دهند. این روش از تنبیه بدنی و داد زدن مفیدتر است.
قبل از اینکه عواقب کار را به آنها بگویید اجازه انتخاب انجام دادن یا ندادن کارتان را بدهید.
هنگام اعلام عواقب کار، آرام باشید.
مطمئن شوید که می توانید عواقب کار را اجرا کنید مثلاً گرفتن تلفن همراه یک نوجوان برای یک هفته کار سختی است. گرفتن آن برای یک ساعت واقع بینانه تر است.
هنگامی که عواقب را تجربه کردند، به آنها اجازه انجام کاری خوب را بدهید و برای آن تشویقشان کنید..
اختصاص زمان تک به تک، تحسین برای کارهای خوب و دادن شانس انجام کار خوب رفتار بد را کاهش می دهند.هنگام عصبانیت
ما فرزندانمان را دوست داریم اما استرس کووید ۱۹، پول و قرنطینه می توانند ما را عصبانی کنند. اینها راه هایی هستند که توسطشان می توانیم عصبانیتمان را کنترل کنیم و به دیگران آسیب نرسانیم.
مطالعه مغز نشان می دهد که کنترل عصبانیت یا انجام کاری مثبت توسعه مغز فرزندتان را افزایش می دهد. موفقیت واقعی این است!جلوی مشکل را از منبع بگیرید
معمولاً چیزهای ثابتی باعث استرس یا عصبانیت در ما می شوند.
چه چیزی شما را عصبانی می کند؟ این اتفاق چه زمانی رخ می دهد؟ معمولاً چه واکنشی نشان می دهید؟
از ابتدا جلوی آن را بگیرید. اگر هنگام خستگی رخ می دهد، بخوابید یا استراحت کنید. اگر از سر گرسنگی است، چیزی بخورید. اگر از سر احساس تنهایی است، از کسی درخواست حمایت کنید.به خودتان استراحت دهید
زمانی که احساس عصبانیت می کنید ، ۲۰ ثانیه استراحت کنید. قبل از اینکه حرفی بزنید یا کاری کنید ، ۵ بار آرام نفس بکشید.
برای بازپس گیری کنترل احساساتتان به مدت ۱۰ دقیقه به جای دیگری بروید. اگر محوطه بیرونی امنی دارید، به آنجا بروید.
اگر نوزادی است که مداوم گریه می کند ،مشکلی ندارد که او را به آرامی بر پشتش قرار دهید و برای مدتی از او دور شوید.مراقب خودتان باشید
همه ما به برقراری ارتباط نیازمندیم. با دوستان و خانواده تان صحبت کنید.
آیا اسلحه و یا دیگر ابزاری دارید که بتوان با آن کسی را زد؟ پنهانشان کنید و یا آنها را به بیرون از خانه ببرید.بودجه بندی خانوادگی در زمان بحران اقتصادی
میلیون ها نفر به خاطر کووید ۱۹ نگران پول هستند. این نگرانی می تواند به ما احساس خستگی، عصبانیت و حواس پرتی بدهد. سوال پرسیدن کودکان و نوجوانان می تواند باعث مشاجره شود. با این حال ما می توانیم کارهایی انجام دهید که باعث کاهش نگرانی مالی می شوند.
شامل کردن کودکان و نوجوانان در تقسیم بندی بودجه خانواده
بودجه، نحوه خرج کردن پول حتی در شرایط استرس زا است.
تقسیم بودجه با کودکان به آنها آموزش می دهد که همه ما باید در اوقات سختی، تصمیم های سختی بگیریم.
همچنین به خانواده ها کمک می کند که در انتهای ماه پول کافی در اختیار داشته باشند و کمتر قرض بگیرند.در این دوران پولمان را برای چه چیزهایی خرج می کنیم؟
تکه ای کاغذ یا روزنامه یا کارتن و یک خودکار بردارید. تصویر تمام چیزهایی را که خانواده تان در یک ماه برای آنها پول خرج می کند را بکشید. در کنار هر تصویر هزینه آن را بنویسید. هزینه های هرماه را جمع بزنید.
درباره نیازمندی ها و خواسته ها صحبت کنید.
نیازمندی ها: موارد ضروری یا حیاتی برای خانواده مانند: غذا، صابون برای شست و شوی دست ها، موارد مورد نیاز اعضای بیمار یا ناتوان خانواده. خواسته ها: مواردی که داشتنشان خوشایند است اما ضروری نیست. با کودکانتان درباره مواردی که می توانید برایشان هزینه کمتری کنید صحبت کنید.
بودجه خودتان را بسازید
کیسه ای پز از سنگ یا هر چیز دیگری بیابید. این بودجه خانواده شما برای یک ماه است. به عنوان یک خانواده تصمیم بگیرید که چه مقدار برای چه چیز خرج می کنید و سنگ ها را بر روی آن تصویر بگذارید. اگر بتوانید مقداری هرچند اندک برای موارد ضروری آینده پس انداز کنید، عالی است.
دنبال کمک های احتمالی بگردید
دولت شما ممکن است در دوران کووید ۱۹ به خانواده ها پول و یا بسته های غذایی بدهد. به دنبال جوامع حمایتی در محل زندگی خود بگردید.
در توصیه هایی برای تربیت فرزندان در دوران کروناویروس در خانه و محافل شلوغ
محافظت از خانواده تان در برابر کووید ۱۹ در شرایط شلوغ می تواند حتی سخت تر باشد اما کارهایی وجود دارند که می توانید با آنها این امر را آسان کنید.
در جایی که هستید بمانید
تعداد افراد بیرون رو و تعداد ورود و خروج آنها از محل زندگی تان را تا حد امکان کم کنید.
تنها برای موارد ضروری مانند خرید مواد غذایی و رفتن به بیمارستان محل زندگی تان را ترک کنید.در فاصله گذاری اجتماعی به فرزندانتان کمک کنید
به فرزندانتان توضیح دهید که آنها مسئولیت مهم سالم نگه داشتن خود و خانواده شان را با رعایت فاصله اجتماعی با دیگران دارند. هنگامی که فرزندانتان فاصله اجتماعی را انجام می دهند به آنها توجه بیشتری کنید.
بهداشت و شستن دست ها را مفرح کنید
پیدا کردن آب و صابون ممکن است سخت باشد اما بهداشت خوب در این زمان از هر زمان دیگری مهم تر است.
همه اعضای خانواده سعی کنند دست هایشان را تا هر چند مرتباً بشویند. به کودکان اجازه آموزش شست و شوی دست ها به یکدیگر را بدهید. کودکان را به دست نزدن به صورتشان تشویق کنید.مسئولیت را تقسیم کنید
مراقبت از کودکان و دیگر افراد خانواده در مکان های شلوغ کار سختی است اما این کار با تقسیم مسئولیت بسیار ساده تر می شود.
سعی کنید کار های خانه، مراقبت از کودکان و کارهای دیگر را به طور مساوی با دیگر اعضا تقسیم کنید.
برنامه ای برای زمان شروع و پایان مسئولیت ها بسازید.
کمک خواستن در زمانی که احساس خستگی می کنید یا نیاز به استراحت دارید، مشکلی ندارد.ورزش روزانه
کودکان را به فکر کردن درباره ورزش هایی که می توانند در عین فاصله گذاری با افراد دور و بر شان انجام دهند تشویق کنید.
فعالیت های پرشی، رقص و دویدن به صورت دایره می توانند مفرح باشند.وقفه بدهید
ممکن است فضایی برای رسیدگی به احساسات و استرستان نداشته باشید. به استرس و نگرانی تان توجه کنید و توقف کنید. حتی کشیدن سه نفس عمیق می تواند کمک کند. میلیون ها خانواده این کار را موثر می یابند.
تربیت کودکان ناتوان
توصیه هایی برای تربیت فرزندان در دوران کروناویروس
تمام کودکان، شامل کودکان ناتوان به عشق، احترام، مراقبت و زمان نیاز دارند مخصوصاًدر این دوران سخت
کودکتان را امن نگه دارید
شدیدا پیشنهاد می شود که از دستورالعمل های داده شده برای کووید ۱۹ پیروی کنید و کودکتان را تا حد امکان در محیط داخل و خارج فعال نگه دارید.
شماره های اضظراری را در معرض دید قرار دهید مثلاً بر روی یخچال.در صورت امکان درخواست کمک کنید.
این مسئولیت را با دیگر اعضای بالغ خانواده تقسیم کنید.
شما تنها نیستید. با افرادی که شرایط شما را درک می کنند در ارتباط باشید. چالش ها و موفقیت هایتان را به اشتراک بگذارید.
در این دوران احساس استرس، ترس و بی حوصلگی عادی است.
با خودتان مهربان باشید و در مواقع نیاز استراحت کنید.حمایتگر، دلسوز و مهربان باشید
ممکن است کودکتان به حد معمول حمایت نشود و این می تواند باعث ایجاد چالش هایی مانند استرس بیشتر، اضطراب و بی حوصلگی شود.
حمایت زبانی و فیزیکی به فرزند شما احساس محبت می دهد.
زبان بدن و کلمات مثبت می توانند تاثیر بسیاری داشته باشند.ارتباط با فرزندتان
هنگام برقراری ارتباط با فرزندتان در سطح او با سخن بگویید.
ارتباط چشمی و رفتار مثبت را حفظ کنید.
زمان و فضای برقراری ارتباط را به فرزندتان بدهید.
مشاهده کنید، گوش دهید، و تایید کنید که کودکتان را درک می کنید.رفتار مثبت را تقویت کنید
به جای تمرکز بر ناتوانایی هایشان، نقاط قوت آنها را تحسین کنید و توانایی هایشان را بر انگیزید.
تنها زمانی به کودکان کمک کنید که به آن نیاز دارند.حمایت بیش از حد شانس استقلال را از آنها می گیرد و می تواند احساسی رئیس وار داشته باشد.عادات را تقویت کنید
عادت ها می توانند به فرزندان احساس امنیت بدهند.
عادت روزانه ای بسازید که برای فرزندتان آشناست و شامل برخی از فعالیت های مورد علاقه اوست.
به فرزندتان کمک کنید تا از طریق تلفن، کارت های پستال و کشیدن نقاشی با بقیه اعضای خانواده ارتباط برقرار کند.
برای فرزندتان تصمیماتی تدارک ببینید تا احساس کنترل کند. این کار باعث افزایش اعتماد به نفس نیز می شود.
از زبان ساده و شفاف استفاده کنید و از زبان غیرلفظی برای کودکانی که به آن نیاز دارند استفاده کنید. مانند استفاده از تصاویر، حرکات دست و بدن و …- توصیه هایی برای تربیت فرزندان در دوران کروناویروس
تربیت نوزاد
ما زمان بسیاری را داخل خانه با نوزاد به سر می بریم و کووید ۱۹ آن را سخت تر می کند. احساس انزوا، نگرانی، اضطراب و ترس برای خودتان و نوزاد کاملاً عادی است.
به اشتراک گذاشتن اهمیت دادن است
از شبکه های مجازی، تلفن و هرچیز دیگری که در اختیار دارید استفاده کنید تا با دیگران ارتباط برقرار کنید.
به نوبت از بچه مراقبت کنید. زمانی برای خودتان اختصاص دهید.
زمان خوابتان را با زمان خواب بچه هماهنگ کنید تا انرژی داشته باشید.با نوزادتان ارتباط برقرار کنید
از رفتار او تقلید کنید.
کلمات و صداهایشان را تکرار کنید و به آنها واکنش نشان دهید.
هنگام صحبت با نوزادتان از نامش استفاده کنید.
از کلمات برای توصیف کارهای نوزادتان استفاده کنید.یادگیری همراه با نوزادتان
محیط اطرافشان را جالب کنید.
نوزادان به تحریک و انگیزش پاسخ می دهند.
اجازه دهید نوزادتان دنیا را از طریق حواس پنجگانه سیاحت کند.
نوزادان از طریق بازی یاد می گیرند
خودتان را همسطح نوزادتان کنید و مطمئن شوید که می توانند شما را ببینند و بشنوند.
با آنها دالی بازی کنید، برایشان آواز یا لالایی بخوانید و یا لیوان ها و فنجان ها را روی هم بچینید.
باهم با ضربه زدن روی قوری، بازی با جغجغه، و تکان دادن ظرف لوبیاها موسیقی بسازید.
حتی در سن کم به آنها کتاب بدهید. اتفاقات تصویر را برایشان شرح دهید. اجازه دهید که فرزندتان با تمام حس هایش کتاب را سیاحت کند.
زمانی که نوزاد گریه می کند
سریعا به نوزادتان مراجعه کنید.
ببینید چه چیزی باعث گریه اش شده است.
به آرامی تکان دادن نوزاد می تواند به آرام شدن او کمک کند.
لالایی خواندن یا پخش موسیقی آرام می تواند آرامبخش باشد.
اگر فکر می کنید که نوزادتان مریض است یا مجرح شده، او را به درمانگاه برده یا با درمانگاه تماس بگیرید.
با نوزادان در پروسه یادگیری و با خودتان به عنوان والدین مهربان باشید
خوب عمل نکردن چیزی یا عصبانی شدن شما، شما را به عنوان والدین تعریف نمی کنند. کارهای خوب امروزتان را به خودتان یادآور شوید، هر چند که کوچک به نظر برسند.
دیدگاهتان را بنویسید