ایرادگیری کودکان نسبت به غذا
access_time2020/09/21
perm_identity ارسال شده توسط زارو مگ
folder_open بهداشت و سلامت ، تغذیه
visibility 346 بازدید


ایرادگیری کودکان نسبت به غذا ،بعضی از کودکان پس از بازگشت از مهد کودک با پیش دبستانی، نسبت به خوردن غذا ایرادگیری و حتی قهر می کنند. رفتارهای غیر عادی کودک نسبت به غذا خوردن، به علت حس استقلالی است که کودکان در این سنین دارند. و این حالات، نسبتا طبیعی است و باید به او استقلال یاد بدهید.
در چنین شرایطی والدین باید به نکات زیر توجه نمایند.
- هنگام رفتن به کودکستان یا مدرسه، از او سؤال کنید چه غذایی را دوست دارد که برای عصر و شام او تهیه نمائید. چند نوع غذا را برای او نام ببرید و به او پیشنهاد کنید و حق انتخاب به او بدهید. مثلا از او سؤال کنید برنج، ماکارونی، همبرگر، گوشت مرغ، گوسفند یا ماهی دوست دارد؟ سوالی که در مورد غذا از او می کنید، همان چیزی است که به او استقلال می دهد. بنابراین عصر که کودک از مدرسه برمی گردد، با اشتیاق تمام به انتظار غذایی است که خود انتخاب کرده است، و آن را بهتر و بیشتر خواهد خورد.
- تهیه غذای دلخواه کودک، سبب می شود که او غذا را بهتر و بیشتر بخورد. قدرت دفاعی بدن بیشتر گردد، کمتر بیمار شود و رفتار او بهتر، شادتر و بالاخره چشمهای او درخشنده تر و موهای او زیباتر گردد.
- اگر غذایی را که کودک روز و شب قبل خورده است، دوباره بخواهید به او بدهید، او ایرادگیری می کند و نخواهد خورد. بنابراین باید غذاهای تازه به او پیشنهاد دهید و برای او تهیه نمائید.
- از میزان فعالیت و جنب و جوش و ورزش کردن او در کودکستان یا مدرسه آگاه گردید. اگر کودک فعالیت و جنب و جوش زیاد دارد، به او غذای پرانرژی پیشنهاد و برای او تهیه نمائید
- در مقدار غذایی که کودک در هر نوبت می خورد، آزادی بدهید و برای خوردن غذای بیشتر به او اصرار نکنید
- در صورتی که فرصت دارید، هنگام غذا خوردن کودک کنار او بنشینید. با او صحبت کنید و حتی با او غذا بخورید تا غذا برای کودک لذت بخش تر باشد
- کودکان خردسال برای رشدشان و نیز تامین ذخایر بدنشان نیاز به مقادیر زیادی ملح آهن دارند. کمبود آهن موجب کم خونی می گردد که کودک را دچار بی حالی و سستی می نماید. پدر و مادر باید سعی کنند مواد غذایی آهن دار مانند انواع گوشت مخصوصا گوشت گوسفند، گوساله، مرغ و ماهی و جگر منابع مهمی از آهن می باشند. و به هر صورتی که کودک دوست دارد در اختیار او قرار دهید. کودکان گوشت تکه ای را دوست ندارند ولی گوشت چرخ کرده که به صورت کباب کوبیده، همبرگر، ماکارونی درآید. دوست دارند و می خورند. منابع دیگر آهن عبارتند از دانه های گیاهی ، میوه های خشک، مغزها ( برای کودکان بزرگتر از ۳ سال) می باشند که می توان به صورت میان وعده های غذایی در اختیار آنها قرار داد.
- اگر مادر و پدر تمام توصیه هایی را که در بالا ذکر شده است انجام داده اند ولی باز کودک از خوردن غذا خودداری می کند و ایراد می گیرد ، پدر و مادر باید به رفتار او توجه نکنند . اگر کودک ۱ یا ۲ نوبت غذایش را نخورد ، اهمیت ندارد و مشکلی بوجود نخواهد آمد. موقعی که کودک گرسنه شد. غذایش را خواهد خورد. در بعضی از مواقع ممکن است کودک دچار مشکل گوارشی شده یا بیمار باشد. ونسبت به غذا ایراد می گیرد ، اگر چنین حالتی وجود دارد والدین باید کودک را نزد پزشک ببرند.
دیدگاهتان را بنویسید