اهمیت غذا خوردن کودکان با پدر و مادر و افراد خانواده


اهمیت غذا خوردن کودکان با پدر و مادر و افراد خانواده
اهمیت غذا خوردن کودکان با پدر و مادر و افراد خانواده، کودکان انسان های کوچکی هستند که هر کدام شخصیت جداگانه ای دارند. همه آنها مايلند شاد و خوشحال باشند. مخصوصا هنگام غذا خوردن. بنابراین پدر و مادر هنگام غذا خوردن باید به توصیه های زیر عمل نمایند. هنگامی که غذا آماده می شود، کودکان را بر سر سفره یا میز دیگر یا جلوی تلویزیون نفرستید. و آنها را از خودتان دور نکنید، بهتر آن است که همگی بر سر یک سفره یا میز، غذا بخورید
به علاقه فرزند خود اهمیت دهید
در صورت امکان غذاهای متنوع تهیه کنید تا کودک یکی دو نوع آن را انتخاب کند و با میل بخورد. اگر هر روز از کودکان خود سوال کنید و چند نوع غذا را نام ببرید و غذا را به میل آنها تهیه کنید. این کار بهتراست و بیشتر غذا خواهند خورد. این غذاهای اصلی کودک است. میان وعده های غذایی چرب و شیرین مانند انواع شیرینی مشکلات و بستنی به کودک ندهید. بیشتر غذاهای سالم مثل انواع میوه جات و سبزیجات بدهید.
مانند تکه هایی از ساقه خنک کرفس، بریده شده هایی از خیار، تکه هایی از سیب درختی و بیسکوییت هایی که زیاد شیرینی ندارند.توجه داشته باشید میان وعده های غذایی جای غذای اصلی کودک را نگیرد و غذایش را با خانواده بیشتر و بهتر بخورد. اگر کودک به حد کافی بزرگ شده و توانایی دارد، او را در چیدن سفره و میز غذا شرکت دهید. کودکان از قبول مسئولیت و چیدن بشقاب و قاشق و چنگال لذت می برند.
نکات قابل توجه در ارتباط با کودکان
هنگام غذا خوردن از صحبت های جدال برانگیز بین خود و کودکان خودداری کنید. بیشتر از رنگ و مزه و طعم و خوبی غذا و روش تهیه آن صحبت کنید. کودکان را نیز در گفتگوهای خود شرکت دهید. از آنها در مورد غذا نظرخواهی کنید. و بعد از این که کودک غذایش را خورد، هیچگاه به او اصرار نکنید که غذای بیشتری بخورد. از او به خاطر خوردن غذایش تعریف و تمجید نکنید. زیرا کودک به این وضعیت عادت خواهد کرد. و در هر نوبت غذا خوردن از شما انتظار تعریف و تحسین دارد.
و کودکان حوصله نشستن سر سفره با میز غذا را به مدت زیاد ندارند. آنها پس از خوردن غذا و سیر شدن دوست دارند از سر میز بلند شوند. شما باید این اجازه را به کودک خود بدهید. هیچگاه قاشق به دست به دنبال کودک نروید و اصرار بر خوردن غذا نکنید.
و هنگام غذا خوردن اگر کودک عطش دارد، به او آب ساده یا آب میوه رقیقی که دوست دارد ارائه دهید. تا هر چه میل دارد بنوشد. اگرکودک شیر پاستوریزه می خورد می توانید همراه غذا به او شیر بدهید. اگر تا بحال با بطری آب یا شیر می خورده است، او را تشویق کنید که از این پس مایعات را با لیوان بنوشد. آب شهر هایی که لوله کشی شده و تصفیه شده و سالم است را می توانید به کودک خود بدهید ، ولی اگر مشکوک هستید آنرا بجوشانید و پس از سرد شدن به کودک بدهید.
منبع: کتاب تغذیه کودک من، نوشته دکتر جوادفیض
دیدگاهتان را بنویسید