اهمیت خوردن صبحانه در سنین ۳ تا ۶ سالگی


اهمیت خوردن صبحانه در سنین ۳ تا ۶ سالگی ،اتفاق بزرگی که در این سنین برای کودک ۳ تا ۶ ساله رخ می دهد، رفتن به مهد کودک، کودکستان و پیش دبستانی می باشد. در این سنین کودک نیاز دارد صبحانه خوبی بخورد. تا زمانی که در مهد، کودکستان یا دبستان است، گرسنه نبوده و سرحال و شاد باشید. تا بتواند بازی کند و آموزش نیز ببیند
غذای صبحانه یا نیروی محرکه مغز کودک:
اولین غذای روزانه کودک، صبحانه اوست. زيرا قبل از آن، کودک حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت خوابیده است و قند خون او پائین افتاده و نیاز او به انرژی زیاد است. گرچه مغز کودک حدود ۴ درصد وزن کل بدن او را تشکیل می دهد. ولی در حدود ۲۰ درصد انرژی بدن او را در حال استراحت مصرف می نماید. بنابراین برای این که مغز کار خود را بخوبی انجام دهد، باید مواد غذایی ( گلوکز) به آن برسد
خوردن صبحانه خوب و کامل، موجب می شود که انرژی به تمام بدن مخصوصا به سلول های مغز برسد. و گلوکز که به عنوان بنزینی برای سلولهای مغز کودک عمل می کند. در این سلولها بسوزد و کودک بتواند اعمال مغزی خود را به خوبی انجام دهد.
تاثیرات صبحانه بر کودکان
تحقیقات نشان داده است کودکانی که صبحانه کافی و کامل می خورند کودکستان و دبستان، شادتر و فعال تر بوده و کمتر اشتباه می کنند. همچنین نیز دیرتر از کودکانی که صبحانه کافی نمی خورند، خسته می شوند. خوردن 1 وعده سبب می شود سایر وعده های غذایی کودک نیز مرتب و منظم گردد. اگر کودک ما کافی و خوب نخورد، موادی چون بیسکوئیت، شکلات، چیپس و شیرینی مصرف خواهد کرد. که موجب مشکلات رشدی و گوارشی او می گردد.
به صبحانه برای مادر وقت زیادی نخواهد گرفت. به طور معمول ۱۰ دقیقه کانی است که صبحانه آماده شود. صبحانه کودک باید شامل مواد مغذی اصلی زیر باشد
کربوهیدرات های مرکب ( نان و غلات) مواد پروتئینی ( شیر و لبنیات، تخم مرغ، مغزها مانند گردو …) منابع ویتامینی (آب میوه با خود میوه ها)
صبحانه کودکان باید شامل چه چیزهایی باشد؟
صبحانه کودک باید دارای مواد نشاسته ای مرکب مانند نان کامل ( سبوس دار) باشد، زیرا اگر به کودک نان سفيد معمولی همراه با مواد قندی دیگر بدهید، به سرعت از روده ها جذب می شود و قند خون او را ناگهان بالا می برد. پس از مدت کوتاهی قند خون مجددا پائین می افتد و کودک احساس گرسنگی می کند و در نتیجه توجه و دقت او کم می شود و دچار اشکال در یادگیری، رفتار غیر معمول و خستگی می گردد. بنابراین بهتر است صبحانه کودک از نان کامل باشد تا به تدریج جذب گردد. و همراه آن پنیر، کره، پودر مغز گردو، یک لیوان شیر و یک لیوان آب میوه نیز به کودک ارائه شود.
نان سبوس دار همچنین دارای ملح روی است که برای رشد کودک و دفاع بدن او در مقابل بیماریهای عفونی و سرماخوردگی لازم است. صبحانه دادن به کودکی که به مهد ، کودکستان و پیش دبستانی می رود باید با عجله و شتاب نباشد . کودکی که شب قبل زود خوابیده باشد ، صبح را زود تر و به راحتی بیدار می شود. قبل از دادن صبحانه به کودک نصف لیوان آب میوه ای که کودک دوست دارد ارائه دهید تا با خوردن آن بهتر صبحانه اش را بخورد .
نمونه هایی از صبحانه که می توان در زمان کوتاه برای کودک آماده کرد و به او داد:
اهمیت خوردن صبحانه در سنین ۳ تا ۶ سالگی ، کودکان در این سنین به تمام دسته های غذایی نیاز دارند.
نان كامل ( سبوس دار) را تست کنید و سطح آن را پنیر نرم یا کره بمالید و قطعاتی از گوشت مرغ یا بوقلمون و گوجه فرنگی روی آن بگذارید.
نان کامل را در مخلوطی از دو عدد تخم مرغ هم زده و یک قاشق شیر فرو ببرید و آن را در ماهیتابه ای که قبلا گرم شده است، سرخ کنید تا رنگ طلائی به خود بگیرد.
تخم مرغ را به صورت املت با قطعات ریز گوجه فرنگی بپزید و کمی پنیر خرد شده به آن اضافه کنید. سپس املت را وسط دو عدد تست قرار داده و به کودک بدهید
تخم مرغ آب پز را به قطعات کوچک ببرید و بین دو عدد تست که به آن کره مالیده اید، قرار دهید.
کره بادام زمینی و عسل را به سطح تست بمالید و روی آن کمپوت آناناس با چند تکه موز بگذارید و به کودک بدهید.
یک لیوان شیر و موز یا شیر و عسل برای کودک آماده کنید، تا هر مقداری که دوست دارد بخورد.
یک لیوان آب میوه طبیعی از نوعی که کودک دوست دارد ( گریپ فروت، پرتقال، آناناس….) در اختیار کودک قرار دهید. هیچگاه قرص یا شربت ویتامین جایگزین آب میوه طبیعی نمی شود
مخلوطی از میوه های مختلف مخصوصا آنهایی را که کودک دوست دارد، قطعه قطعه کنید و به کودک ارائه نمائید تا هر تعداد و هر نوع آن را دوست دارد، بخورد.
ماست شیرین را با تکه هائی از میوه ای که کودک دوست دارد (توت فرنگی، سیب، موز، انار…) مخلوط کنید و در اختیار کودک قرار دهید.
شیر و برشتوک ( کورن فلکس ) مخلوط با تکه هایی از موز یا میوه هایی که کودک دوست دارد.
گردآورنده:محمدمهدی افشار
دیدگاهتان را بنویسید